Призначення колишнього наставника донецького "Шахтаря" Мірчі Луческу тренером київського Динамо до глибини душі травмувало багатьох вболівальників біло-синіх. Причина цього не тільки в природному нелюбові до головного супротивника, але і в резонансних висловлюваннях румунського тренера на адресу "Динамо".

Знай.uа на основі матеріалу ресурсу Football.ua наводить топ-5 найбільш скандальних ремарок Мірчі Луческу щодо його майбутньої команди.

Ігор Суркіс і Мірча Луческу, фото: ФК "Динамо" Київ
Ігор Суркіс і Мірча Луческу, фото: ФК "Динамо" Київ

1. Неповага до пам'яті та спадщини Валерія Лобановського

"Я побачив своє ім'я в рейтингу і зовсім не здивувався. Мене здивувало місце Лобановського. Коли він вирушив за кордон, то не показав жодних результатів", - саме так відреагував тренер на рейтинг, в якому Лобановському присудили третє місце. Пізніше Луческу довелося вибачитися за свої слова.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

2. Про можливість очолити київське Динамо

Луческу явно не міг уявити, де він врешті-решт виявиться: "Я декілька днів пробув у Києві, зустрічався з керівниками Шахтаря, колишніми гравцями команди. Але про роботу в Динамо мови не йшло. Та й як можна очолити київське Динамо після стількох років в Шахтарі? Тут просто нема чого коментувати".

І справді, коментувати нічого.

3. "В УПЛ все підлаштовано під "Динамо""

"Нам буде дуже важко перемогти в чемпіонаті України. Нинішню першість підлаштовано під Динамо, яке відмовилося грати за системою, яку запропонував Шахтар. Нинішня схема на руку лише одній команді – Динамо Київ", - одного разу сказав Луческу. Тепер, мабуть, йому пощастить, адже система підлаштована під киян.

4. Влада належить біло-синім

Мірча Луческу, схоже, дещо переоцінив вплив киян в українському футболі, або ж свідомо його перебільшив:

"Після п'яти років нашого чемпіонства люди, природно, хочуть іншого переможця. Тому у нас не було жодного шансу на "золото". Навіть якби ми обіграли Динамо... Це нормально, що їм допомагають – влада належить їм. Всі домашні ігри вони грають удома. Нам прикро, тому що Шахтар грає не тільки проти суперника, а й проти команди суддів", - прокоментував поразку "Шахтаря" в чемпіонаті румунський тренер.

5. Динамо грає нечесно

"Динамо повинне було продемонструвати, що вони чемпіони, а після цього матчу вони щойно залишили питання, з якою повагою вони перемогли в чемпіонаті? Є деякі команди, які вдають, що грають проти "Динамо", а через тиждень грають з нами не на життя, а на смерть", - стверджував Луческу. Тепер залишається почекати і подивитися, чи стане під його керівництвом "Динамо" чесніше і не знайдуться претензії до чесності "Шахтаря".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, колишній тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу вже підписав контракт і став головним тренером "Динамо" 23 липня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", топ 10 футбольних клубів України, яким перекрили повітря – більше ніколи не порадують потужним матчем.

Також "Знай.uа" писав, що Призначення Луческу в "Динамо" викликало неоднозначну реакцію: "Звільню хоч сьогодні"