Раніше жінки-арбітри не так часто зустрічалися на футбольному полі, ніж чим зараз. За останні півроку до цього звикли навіть в Україні, тому давайте згадаємо про одного з кращих арбітрів України та інших жінках, які працюють на футбольних матчах чоловіків.

Катерина Монзуль — Україна

У Прем'єр-лізі України відвела 10 матчів, в Кубку - 3. Стала одною з головних дійових осіб в чемпіонаті України після паузи, що трапилася через карантин. Участь суддівської бригади на чолі з Катериною Монзуль в півфіналах і фіналі Кубка є першим подібним випадком в історії.

Її суддівство запам'яталося тим, що в двох матчах поспіль виключила чотирьох гравців.

Стефані Фраппар — Франція

У Лізі 1 відпрацювала 11 матчів за сезон 2019-20, в Кубку ліги і Франції - 3. Вона є першою жінкою, яка удостоїлася роботи на чоловічому єврокубковому матчі, а саме Суперкубку УЄФА в 2019 році, коли грали Челсі і Ліверпуль. І була головним арбітром на фіналі жіночого чемпіонату світу. За час свого суддівства, 36-річна Фраппар показала 1 червону і 42 жовті картки. Однак матчі таких команд, як ПСЖ, Монако або Ліон - їй поки не довіряють.

Бібіана Штайнхауз — Німеччина

Відвела 8 матчів в Бундеслізі, і 2 в Кубку Німеччини. Ще 12 років тому, в 2008 році судила Кубок Німеччини і на регулярній основі працювала на матчах Бундесліги 2. Будучи капітаном поліції Ганновера, провела 8 матчів у вищому дивізіоні Німеччини, серед яких один з участю Лейпцига і ще - Баварії. Швидше за все, її кар'єра футбольного судді добігає кінця через вік, їй вже 41 рік.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Яна Адамкова — Чехія

Її могли запам'ятати українські фанати, так як вона працювала в Києві на фінальному матчі жіночої Ліги Чемпіонів, тоді Ліон зустрічався з Вольфсбургом. У нинішньому році провела всього п'ять матчів у вищому чоловічому дивізіоні і є старше Бібіани Штайнхауз. Її червоним картках удостоїлися чотири футболісти в цих зустрічах.

Арбітри, фото: spletnik
Арбітри, фото: spletnik

Далі розглянемо жіночий суддів, які працюють в нижчих чоловічих дивізіонах, незважаючи на обслуговування матчів жіночої Ліги Чемпіонів протягом останніх трьох сезонів.

Березня Уерта та Аза — Іспанія

30-річна дівчина нині працює в чоловічому професійному футболі, обслуговуючи матчі третього дивізіону Іспанії. Крім цього, судить матчі жіночої Ліги Чемпіонів вже протягом чотирьох років.

Марія Маротта — Італія

36-річна Маррота обслуговує матчі кваліфікацій до жіночих міжнародних турнірів і паралельно працює в третьому чоловічому дивізіоні чемпіонату Італії, обговоривши при цьому 8 матчів.

Доктор Рим Хуссейн — Німеччина

Обслуживши 9 матчів у третій Бундеслізі, вона в 2009 році отримала докторський ступінь і є фармацевтом. Крім третього дивізіону, працює на матчах Regional League.

Естер Стаублі — Швейцарія

У 40-річному віці працює переважно в другому і третьому дивізіоні, незважаючи на головне суддівство у фіналі Ліги Чемпіонів у 2015 році серед жінок.

Нагадаємо, клуб Зінченко привітав астронавтів SpaceX з приземленням: "Кевіна де Брейне не бачили?".

Як повідомляв "Знай.uа", російський клуб "поклав око" на нападника "Динамо".

Знай.uа писав про сортування імені Луческу - хто з "біло-синіх" отримає шанс грати, а кому можуть помахати ручкою.