Донецькому "Шахтарю" доведеться протистояти міланському "Інтеру" в півфіналі Ліги Європи. Українській команді доведеться постаратися і перемогти європейського гранда, якщо вона хоче пройти у фінал. Однак зробити це буде непросто, особливо через те, що "гірнякам" треба змінити свою звичну схему гри.

Читайте Знай в Google News!

З аналізом тактики наступного матчу Знай.ua пропонує ознайомитися на основі матеріалу ресурсу iSport.

Інтер використовує схему з трьома центральними захисниками. Головна незручність для Шахтаря полягає в тому, що у суперника "оранжево-чорних" сильна центральна вісь.

Схема гри, зображення iSport
Схема гри, зображення iSport

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У матчах проти Вольфсбурга і Базеля Шахтар якраз саме через центр намагався будувати всі свої атаки. Марлос і Тайсон при позиційному наступі зміщувалися в середину, а фланги віддавалися на відкуп крайнім захисникам. Перемогти Інтер таким чином не вийде.

Інтер має ще одну сильну сторону. Якщо суперник міланців наступає у пресинг, то італійці намагаються витягнути якомога більше футболістів на свою половину поля після чого йде довга передача на Лукаку від воротаря або захисників.

Це й справді стане проблемою для Шахтаря, який часто любить застосовувати активний пресинг великою кількістю футболістів на чужій половині поля. У грі проти Інтера цього робити не можна — це був би просто "подарунок" італійцям.

Матч Шахтар-Динамо, фото: UA-Футбол
Матч Шахтар-Динамо, фото: UA-Футбол
Граіці Шахтаря на полі, фото: UA-Футбол

Єдиним шансом Шахтаря є швидкі атаки з флангів, коли гравці Інтера не встигатимуть повертатися на свої позиції. У таких ситуаціях їх змушені страхувати або опорники, або центральні захисники. Починає ламатися вся структура і саме в таких моментах можна знайти свої моменти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, нападник Динамо одружився на дівчині-красуні, вболівальники ніяк не намилуються.

Як повідомляв Знай.uа, українську чемпіонку Європи дискваліфікували через допінг - анульовано всі результати і грошові винагороди.

Знай.uа писав, судять не гірше за чоловіків: Монзуль та інші арбітри у футболі.