Першу ракетку світу Новака Джоковича дискваліфіковано з відкритого чемпіонату США US Open за агресивну поведінку. Сербський тенісист відкинув м'яч у бік арбітра і потрапив у жінку-лайнсмена. Про це організатори турніру повідомили у своїй спеціальній заяві.

Читайте Знай в Google News

Інцидент трапився по ходу матчу 1/8 фіналу проти іспанця Пабло Карреньо-Бусти. Суперники не зуміли довести до кінця навіть один сет. За рахунку 5: 5 Джокович програв подачу і хотів вдарити м'ячем у стінку корту, проте випадково влучив у шию лінійної судді.

Новак Джокович, twitter.com/australianopen
Новак Джокович, twitter.com/australianopen

Після завданого удару жінка кілька хвилин не могла піднятися з землі. Її довелося забрати з корту. Щобільше, за словами організаторів турніру, Джокович не вперше проявляє агресію.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В US Open відзначили, що, згідно з протоколом змагань, в таких випадках гравця відразу дискваліфікують. Крім того, тенісист втратить всі рейтингові очки, а також його оштрафують на призові гроші.

Слід зауважити, що це перший подібний випадок на турнірі в XXI столітті. Джокович загалом став третім гравцем, дискваліфікованим з одиночного турніру "Великого шолома". Раніше це траплялося з Джоном Макінроєм на Australian Open - 1990 (за кілька епізодів некоректної поведінки протягом одного матчу) і Штефаном Кубеком на "Ролан Гаррос"-2000 (потрапив кинутою ракеткою в болбоя).

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, перша ракетка світу і противник вакцинації Новак Джокович підхопив covid-19 на гучній вечірці

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв: топ-3 найвидатніших перемог легендарного Новака Джоковича

Також портал "Знай.ua" писав, що Джокович з дружиною пожертвували мільйон євро на боротьбу з коронавірусом