Онлайн-кредит в мікрофінансової організації можна взяти просто-зареєструватися на сайті МФО і внести всі необхідні дані. Процес недовгий і нескладний, тому цим все більше користуються недобросовісні особи ‒ шахраї. Про алгоритм дій розповіли в Facebook Міністерства юстиції.

Як діяти, якщо шахрай взяв онлайн-кредит на ваше ім'я:

Звернутися до МФО з вимогою надати завірені в установленому порядку копії кредитного договору, який повинен містити номер, дату укладення, реквізити кредитора, а також документів, які підтверджують, що саме Ви укладали договір. Ще варто відзначити в зверненні до МФО, що особисто ви ніяких кредитних договір з МФО не укладали, коштів не отримували (при наявності необхідних доказів) і вимагаєте скасувати заборгованість, яка нібито обчислюється за вами.

Записувати всі розмови зі співробітниками МФО або колекторськими компаніями, які будуть намагатися стягнути з вас відповідну заборгованість, які в майбутньому можуть будуть використані в якості доказів неправомірних дій таких організацій.

Звернутися до правоохоронних органів із заявою про вчинення відносно вас кримінального правопорушення, зокрема шахрайства, яке полягає в оформленні на Вас кредиту.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За бажанням-повідомити про укладення на ваше ім'я онлайн-кредиту сторонньою особою Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Звернутися зі скаргою щодо укладення договору онлайн-кредиту на ваше ім'я сторонньою особою з використанням підроблених документів до Національного банку України з метою проведення перевірки та відібрання пояснень від МФО.

Якщо всі перераховані вище дії не привели до бажаного результату, варто звернутися до суду з позовною заявою про визнання недійсним кредитного договору. В ході розгляду справи необхідно буде надати докази, що договір ви не укладали, про його існування не знали, на вебсайті МФО не реєструвалися і листування з ними взагалі не вели.

Раніше ми повідомляли, ПриватБанк роздає дані українців, як на ярмарку, новий номер вже не допоможе.

Як повідомляв "Знай.uа", виверти банків на кредитах викрили, як не потрапити на гігантські відсотки.

Також "Знай.uа" писав, що ПриватБанк закриває відділення по всій Україні.