Родинні зв'язки для багатьох українців залишаються найміцнішими й найважливішими — саме це демонструє приклад братів Віктора і Василя Чайок.

Про бійців ЗСУ розповідають на офіційній сторінці Операції об'єднаних сил у соціальній мережі "Фейсбук".

фото: штаб ООС
фото: штаб ООС

"Василь утік на війну в 16 років слідом за старшим братом Віктором. Тепер вони разом проходять службу в одному підрозділі окремої механізованої бригади", — зазначають одразу про напруженість історії журналісти.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Першим з них на війну потрапив старший — Віктор. Після Майдану він з однодумцями подався до «Правого сектору», пройшов вишкіл і виконував завдання. Згодом з товаришами вступив у батальйон «Донбас», що формувався у Нових Петрівцях. Був поранений, контужений, посадив зір. був вимушений повертатися рятувати здоровя доньки — але все одно повертався на фронт.

Василь, молодший брат, уперше потрапив до одного з добробатів у шістнадцять років — рвонув на Схід за прикладом брата після першого курсу профтехучилища. Хлопець "приписав" собі два роки, щоб проскочити й почав готуватися до бойових дій у тренувальному таборі. Якось під час перерви у заняттях інструктор — досвідчений доброволець — на телефоні показав фото побратимів ще з 2014 року. На одному з них Василь упізнав старшого брата. Інструктор, побачивши реакцію хлопця, почав розпитувати його, а пізніше зателефонував Вікторові й дізнався: Василя шукають батьки й уже подали в поліцію.

"Їдь хлопче, навчайся, здобувай професію, а на твій вік війни ще вистачить, встигнеш", — заспокоїв хлопця командир, прощаючись.

Василь повернувся на Волинь до батьків. Він продовжив навчання, здобув професію і навіть встиг здобути трудовий досвід. Але щойно йому виповнилося вісімнадцять, він одразу вирушив у військкомат. Його направили в навчальний центр, а звідти — в окрему механізовану бригаду. Тепер він вже головний сержант взводу і навчає молодих хлопців, які приходять до підрозділа.

Зараз брати Чайки служать в одній роті, але на різних бойових позиціях. Старший командує опорником, а Василь тимчасово виконує обов’язки головного сержанта роти.


Нагадаємо, що школяр з окупованого Луганська розповів, як змінилося життя при окупації. Юнак зізнається, що не має спогадів про те, як в місто прийшла війна.

Як повідомляв портал Знай.uа, жителям непідконтрольної Україні території Донбасу розповіли, що буде з платіжними картками Ощадбанку, які вони не можуть забрати після перевипуску.

Також Знай.uа писав, що на Донбасі сім разів відкривали вогонь по українських позиціях, один український захисник отримав поранення.