Дотепний закарпатець і гуморист проєкту "Наша Файта" Михайло Карпенко посміявся над шахраями.

Відповідне відео було розміщене на фейсбук-сторінці "Вартові еспресо"

На жаль, у часи скрут активізується злочинність. При цьому, кількість дрібних або навіть дещо безтолкових злочинів збільшується насамперед. Спроби шахраями отримати від людей гроші телефоном, прикриваючися банківськими співробітниками, бажання викрасти всі гроші з вашою картки - відбуваються щодня. Цілком вірогідно, ви також зіштовхувалися з дивними дзвінками і незрозумілими пропозиціями, які вони несли.

Кадр з відео
Кадр з відео

Цього разу група злочинців вигадала схему, за якою звичайна людина отримує дзвінок, в якому їй повідомляють про те, що (ніби-то) на одній з карток Приватбанку з’явився бонус. Цей бонус можна витратити тільки на товари, які вони пропонують придбати. Бонус не можна перевести на рахунок, не можна оплатити ним покупки на певному сайті. Тобто, людина поставлена перед вибором, отримати щось за бонус або не отримати нічого і бонус зникне. Шахраї пропонують різноманітні лоти - наприклад портативну колонку - і кажуть, що вам потрібно заплатити за неї 300 грн. Ви кажете, а якже мої бонуси? Вони відповідають, що 300 гривень - це вже з використанням бонусів. По суті, шахраї хочуть, щоб ви перерахували їм власні кошти. Чи надішлють вам товар - невідомо, швидше за все ні. Хоча й може вкрай жахливої якості з браком.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Закарпатець не розгубився, і вдало виводив співрозмовницю-шахрайку на нелогічність її розповіді та брехливість. Співрозмовниця стійко стояла, проте двічі не витримала і хотіла завершити розмову. Співрозмовник наводив дотепні аргументи і ставив колючі запитання, при цьому спілкувався українською мовою з домішкою місцевого діалекту.

"Дєвушка, ви, канєшно, перебарщуєте, це в ніякі ворота", - відрізає у розмові Михайло Карпенко.

Нагадаємо, Шахраї беруть онлайн-кредити на імена українців: як захистити себе і свої гроші

Як повідомляв "Знай.uа", виверти банків на кредитах викрили, як не потрапити на гігантські відсотки.

Також "Знай.uа" писав, що ПриватБанк закриває відділення по всій Україні.