Сьогодні ми розберемо основні секрети вирощування гладіолуса, ще іменованого шпажником.

Це квітуча рослина дуже давно культивується садівниками, які давно помітили, що більшість північноамериканських сортів часто хворіють і не дають повноцінних квітів в наших Умовах. І перший секрет полягає у виборі російських сортів.

Гладіолуси, скріншот: Youtube
Гладіолуси, скріншот: Youtube

Далі - садити необхідно на сонячне місце, щоб ця ділянка була освітлена весь день. Бо, якщо вранці вони будуть перебувати в тіні, бутони з'являться на 15-20 днів пізніше звичайного. А якщо квітка не буде отримувати світло протягом усього дня, то гладіолус може і зовсім не зацвісти.

Третій секрет полягає в тому, щоб закопувати квітка глибоко. Адже багато дачники скаржаться, що стебла згодом виростають криві. Інші ж радять підв'язувати гладіолуси до кілків. Але все ж найпростіше садити квіти на глибину 15-20 сантиметрів, тоді вони виростуть прямими.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

І останній - засипати гладіолуси потрібно піском, бо бульбоцибулини квітів часто хворіють в прохолодне дощове літо. Адже варто тільки замочити їм так звані "ноги", і до них відразу ж пристануть інфекції. І щоб цього уникнути, цибулини слід садити в пісок, який добре пропускає вологу і завжди залишається сухою.

Гладіолуси, скріншот: Youtube
Гладіолуси, скріншот: Youtube

Нагадаємо, добриво з дріжджів: простий рецепт домашнього диво-розчину для багатого врожаю

Як повідомляв "Знай.ua", на замітку городникам: як швидко домогтися щедрого врожаю томатів

Знай.ua писав, як виростити хороший урожай огірків: пам'ятка городникам