Український Мін'юст нагадує, що світ навколо нас постійно змінюється. Стрімко розвиваються технології і активно популяризується туристична сфера. Не дивно, що все частіше люди знаходять своє кохання за кордоном.

Громадяни різних країн прагнуть створити сім'ю і зареєструвати шлюб. Для того щоб зробити це в Україні, майбутнє подружжя подає особисто письмову заяву за встановленою формою до будь-якого органу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) на їх вибір.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

Публікація Мінюта, скріншот: YouTube
Публікація Мінюта, скріншот: YouTube

Іноземці та особи без громадянства для реєстрації шлюбу в Україні повинні пред'явити:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

- паспортний документ або документ, що засвідчує особу без громадянства заявника;

- посвідка на постійне або тимчасове проживання, або інший документ, що підтверджує законність перебування іноземця або особи без громадянства на території України.

Особи, які раніше перебували у шлюбі, можуть зареєструвати повторний шлюб при пред'явленні документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним.

Якщо в паспортах або паспортних документах іноземців та осіб без громадянства відсутні відомості про сімейний стан їх власників, то вони повинні одночасно подати документ про те, що не перебувають у шлюбі, виданий компетентним органом країни свого громадянства або країни постійного проживання, і легалізований належним чином.

Але не завжди шлюб виявляється вдалим, і пари вирішують розійтися. У таких ситуаціях, якщо подружжя досягло між собою згоди і не має спільних дітей, розірвання шлюбу може здійснюватися органом ДРАЦС відповідно до законодавства України.

Однак, як правило, розірвання шлюбу між громадянином України та іноземцем здійснюється в судовому порядку, відповідно до Закону України "Про Міжнародне приватне право".

Разом з тим досить часто після укладення шлюбу з громадянином іншої держави українець або українка переїжджають до країни проживання другого з подружжя.

У такій ситуації при розлученні подружжя може обрати кілька варіантів дій:

- розірвати шлюб на території країни проживання, навіть якщо жоден з подружжя не є громадянином цієї держави;

- звернутися до компетентних органів або нашої держави, або держави громадянської приналежності другого з подружжя.

Публікація Мінюта, скріншот: YouTube
Публікація Мінюта, скріншот: YouTube

Публікація Мінюта, скріншот: YouTube
Публікація Мінюта, скріншот: YouTube

Раніше повідомляли, українка розкрила секрет залізних нервів молодих мам і взяла страх за горлянку: "Шлях від узд до школи...".

Як повідомляв Знай.uа, колишній роботодавець "забув" віддати всю зарплату: що робити і як відвоювати свої кровні.

Знай.uа писав, пенсіонери на карантині можуть отримати допомогу від держави.