Умови виходу на пенсію в Україні продовжують змінювати. Так, нещодавно стало відомо, що з початку 2028 почне діяти законопроект, який дозволить виходити на пенсію в будь-якому віці.

Відповідна інформація розміщена в пояснювальній записці закону про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування. Повідомляється, що головна умова виходу на пенсію в будь-якому віці – наявність 40 років стажу.

У поточному році населення України зможе вийти на пенсію в 60 років, якщо накопичено 28 років трудового стажу. Крім того, вже з 2022 року буде потрібно 29 років стажу, норму мінятимуть на 12 місяців кожного року.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Для виходу на пенсію в 63-річному віці потрібно мати 19-29 років стажу, у віці 65 років – мінімум 15 років стажу. При цьому громадянин не отримуватиме пенсії, якщо досягне 65-річного віку і не буде 15 років стажу. В такому випадку можна отримувати мінімальну соціальну допомогу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше ми писали про те, що за минулий рік Міністерство фінансів виявило 2,5 мільйона підозрілих випадків з соціальними виплатами, які вимагали додаткової перевірки.

Нагадаємо, як нараховується пенсія в залежності від зарплати і трудового стажу: пояснення від Пенсійного фонду.

Як повідомляв портал Знай.uа, кожен громадянин, який пропрацював понад 40 років і зареєстрував офіційно свій стаж, може змінити ситуацію і своє матеріальне становище.

Також портал Знай.uа писав, як розраховується субсидія, і що робити для отримання: у Мінсоцполітики розклали все по поличках.