Марс є домом для найвищої гори в Сонячній системі і найбільшої відомої системи каньйонів.

Олімп є згаслим вулканом. Його висота від основи становить 26 кілометрів. Ширина Олімпу-540 кілометрів.

При цьому через таку ширину не можна побачити підніжжя гори, перебуваючи на вершині, так як воно сховається за горизонтом через кривизни поверхні планети.

Висота Евересту на Землі становить набагато менше, в порівнянні з марсіанським Олімпом - всього 8 849 метрів над рівнем моря.

Долини Марінер-система каньйонів довжиною 4500 кілометрів (чверть довжини кола планети). Глибина каньйонів досягає 11 кілометрів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, відомий і авторитетний у вчених колах Британський астрофізик Мартін Рис жорстко розкритикував і назвав небезпечною помилкою ідеї засновника SpaceX Ілона Маска з приводу "колонізації землянами Марса".

Відомо, що Ілон Маск має намір відправити на Червону планету досить велику кількість людей. Про це стало відомо завдяки повідомленню британського видання SkyNews.

"Жити на Марсі нітрохи не краще, ніж жити на Південному полюсі або на вершині Евересту", - цитують вченого журналісти видання.

Раніше ми повідомляли, вчений світ "поховав" ідею Маска про людину на Марсі.

Як повідомляв "Знай.uа", Ілон Маск сам себе " коронував "і призначив свого майстра над монетою, як в"Грі престолів".

Також "Знай.uа" писав, що перший "портрет" Землі допоміг зробити Гітлер, неймовірне видовище.