Кабінет Міністрів України переніс дату доплати для пенсіонерів віком від 75 до 80 років.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному порталі Уряд.

Відомо, що в липні поточного року в уряді планують здійснити надбавку для пенсіонерів від 75 до 80 років на 400 гривень. Однак тепер у Кабміні назвали нову дату: згідно з Постановою №127 доплати пенсіонери отримають лише в жовтні поточного року.

Як і раніше, надбавка скласти 400 гривень і отримають її лише ті громадяни України, у яких розмір щомісячної виплати (з урахуванням всіх надбавок) менше, ніж розмір середньої заробітної плати в країні. Дану доплату отримають громадяни після досягнення 75-річного віку.

Раніше в уряді заявляли, що ВИПЛАТИ для пенсіонерів зазначеного віку зможуть досягти як мінімум 2500 гривень, однак це стосується лише тих громадян, чий страховий стаж досяг 20-25 років.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Пенсіонерка, кадр з відео
Пенсіонерка, кадр з відео

Також скасовується норма, згідно з якою з 1 березня 2022 року розміри щомісячної компенсаційної виплати повинні були збільшуватися на відповідний коефіцієнт.

При цьому встановлюється порядок перерахунку пенсії, починаючи з 1 березня поточного року. Щорічну індексацію будуть проводити, застосовуючи коефіцієнт збільшення показників середньої зарплати в Україні, який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11.

В уряді зазначили, що якщо розмір підвищення не досягає 100 гривень, то буде встановлюватися доплата до пенсії щомісяця.

Нагадаємо, що Україну очистять від маршруток: як виглядатиме транспортна реформа.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці звернулися до уряду з вимогою створити підрозділ для контролю і перевірки роботи ПФУ.

Також Знай.uа писав, що пенсіонери "ополчилися" на Ощадбанк, платні послуги і немає субсидій:"отримав після 10 рази".