На офіційній сторінці Міністерства юстиції України в соціальній мережі Facebook опублікувала слова заступника Міністра з питань виконавчої служби в Мін'юсті Андрія Гайченка.
Він зазначив, що за підсумками перших двох місяців нинішнього 2021 року є відмінний результат по стягненню аліментів. Відомо, що сплата зросла на 19,4% - стягнуто понад 870 мільйонів гривень. Це на 141,5 мільйонів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Прогулянка з дитиною, скріншот: Youtube
Прогулянка з дитиною, скріншот: Youtube

"Виконавча служба на сьогоднішній день має достатньо інструментів змусити боржника платити. Основна ідея в тому, що накопичення боргів робить життя все менш і менш комфортним. Нові обмеження, арешт рахунків, майна, залучення до суспільно-корисних робіт змушують боржників погашати всі суми разом зі штрафами та виконавчими зборами. За кадром залишається великий обсяг роботи, який робить наша команда для того, щоб Державний або приватний виконавець натисненням однієї кнопки могли отримати базові витримки або накласти арешт", - йдеться в повідомленні.

Прогулянка з дитиною, скріншот: Youtube
Прогулянка з дитиною, скріншот: Youtube

Андрій Гайченко заявив, що відбувається постійна інтеграція їх системи з іншими реєстрами, впровадження нового програмного забезпечення і так далі. Однак зараз все ж не вистачає підтримки банків у проекті автоматичного арешту грошових коштів - коли після натискання на кнопку з боку виконавця здійснюється автоматичний арешт коштів боржника. Це відбувається лише в семи банках.
Однак коли таких банків буде вже 80, тоді кількість дітей, які отримують аліменти, зросте в рази - життя боржників стане менш комфортним.

Прогулянка з дитиною, скріншот: Youtube
Прогулянка з дитиною, скріншот: Youtube

"Сухі цифри статистики по виконанню підтверджують правильність обраного нами шляху в цифру. За підсумками 2020 року Державна виконавча служба збільшила ефективність виконання на 30 відсотків!", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Мін'юст України, скріншот: Facebook
Мін'юст України, скріншот: Facebook

Нагадаємо, боржники по аліментах за 5 днів повернули 112 млн гривень: з початку 2021 сума перевалила за мільярд

Як повідомляв "Знай.ua", бабуся викликала копів до внучки, яка "голосно" робила уроки з мамою: "Чекають, щоб я загнулася"

Знай.ua писав, як вивезти дитину за кордон без згоди одного з батьків - інструкція від Мін'юсту