Відомий український педіатр Євген Комаровський частенько дає поради батькам про виховання і здоров'я дітей, і робить це різними каналами комунікації. Іноді це статті в журналі, публікації в соціальній мережі Instagram або відеозаписи на Youtube.

Зараз, 22 березня 2021 року на сторінці Комаровського в Instagram з'явилася публікація, в якій доктор вирішив поговорити про шкідливість глютену.

Доктор Комаровський, фото YouTube
Доктор Комаровський, фото YouTube

"Глютен, або клейковина, - це білок, точніше кілька білків, що входять до складу продуктів з пшениці, ячменю, рису, вівса. Клейковина дуже важлива для повноцінного харчування, оскільки має високу харчову цінність і стимулює розмноження в кишечнику корисних бактерій. Іноді глютен шкідливий. Дуже-дуже рідко на нього буває алергія. Також існує досить рідкісна хвороба, яка називається целіакія. Суть хвороби-непереносимість глютену, а значить, треба виключити клейковину з раціону. Саме тому поважаюча себе і покупців фірма, виробник дитячого харчування, вказує на присутність глютену в продуктах, оскільки деяким дітям глютен протипоказаний. Якщо у дитини немає целіакії і доведеної алергії на глютен, категорично не рекомендується виключати клейковину з раціону. Купувати Безглютенові продукти при відсутності медичних показань-шкідливо як для дитини, так і для сімейного бюджету", - йдеться в публікації.

Євген Комаровський, скріншот: Instagram
Євген Комаровський, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський пояснив, скільки має спати дитина залежно від віку

Як повідомляв "Знай.ua", Євген Комаровський назвав головні причини дитячого ожиріння: "Надмірна любов і опіка"

Знай.ua писав, Комаровський терміново попередив про небезпеку холоду, під ударом найменші