У Пенсійного фонду України достатньо ресурсів для виплати пенсій та для їх підвищень, які передбачено в планах. Навіть посилення карантинних обмежень через нову хвилю пандемії коронавірусної інфекції не зможе вплинути на нові виплати.

Про це стало відомо завдяки заяві радника глави Міністерства соціальної політики України Миколи Шамбіра в ефірі телеканалу "Дом".

За його словами, карантин вплинув на відрахування до ПФУ, проте тенденції перших двох місяців року позитивні.

"Як ви пам'ятаєте, в січні був досить жорсткий локдаун, була зупинка багатьох сфер економіки. Але, тим не менш, ми отримали надходжень більше, ніж у січні минулого року, коли ще не було карантину. Це можна вважати позитивним результатом. Нормальні надходження і в лютому", - пояснив Шамбір.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він очікує, що ресурсів ПФУ вистачить для виконання всіх зобов'язань з виплати та підвищення пенсій у 2021 році.

Варто також нагадати нашим читачам, що Кабінет Міністрів України переніс дату доплати для пенсіонерів віком від 75 до 80 років. У липні поточного року уряд планував здійснити надбавку для пенсіонерів від 75 до 80 років на 400 гривень. Однак тепер у Кабміні назвали нову дату: згідно з Постановою №127 доплати пенсіонери отримають лише в жовтні 2021 року.

Раніше повідомляли, на скільки змінилися виплати пенсіонерам за рік: в ПФУ дали повний звіт.

Як повідомляв Знай.uа, зневірені пенсіонери поскаржилися на брак грошей: "Ніколи не перераховували....".

Знай.uа писав, надбавка до пенсії 400 гривень відкладається: українцям назвали новий термін додаткових виплат.