Для всіх українців, які стежать за своїми витратами, з'явилися важливі новини. Державна служба статистики України опублікувала дані про кінцеві споживчі витрати домашніх господарств за цілями за 2020 рік.

Відомо, що витрати українців на території держави склали 3 079 млрд грн, що на 1,6% більше, ніж у 2019 році.

Про це стало відомо завдяки офіційним даним Державної служби статистики України.

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

За даними статистичного відомства, найбільшою статтею витрат за 2020 рік були "продукти харчування та безалкогольні напої" - 41,0%. Витрати домашніх господарств за статтею "житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива" становлять 14,1%. Далі йдуть "Транспорт" - 8,6%, "алкогольні напої, тютюнові вироби та наркотики" - 7,6%.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Таблиця даних Держстату, скріншот: ukrstat.gov.ua
Таблиця даних Держстату, скріншот: ukrstat.gov.ua

Крім того, на "Охорону здоров'я" українці витрачають 6,1%, на "одяг і взуття" - 4,7%, на "предмети домашнього вжитку, побутову техніку і поточне утримання житла" - 3,8%, на "відпочинок і культуру" - 3,4%, на "Зв'язок" - 2,8%, на "ресторани і готелі" - 2,6%, на "освіту" - 1,2%, на "різні товари і послуги" - 4,1%.

Також відомо, що через карантинні обмеження змінилися і споживчі запити українців. В Україні карантинні обмеження вплинули на споживчі звички 63% українців. Тому в 2020 році 66% громадян скоротили витрати на алкоголь, і на 64% стали рідше відвідувати ресторани і бари. Крім цього, 31% українців стали витрачати більше на лікарські засоби.

Раніше повідомляли, в Україні продовжать зростати ціни на продукти: "Cоняшникова олія вже по 60 грн".

Як повідомляв Знай.uа, подорожчання продуктового кошика: на скільки за рік змінилися ціни на крупи, хліб і макарони.

Знай.uа писав, жорсткий локдаун у Києві з 20 березня по 9 квітня: що буде закрито і кому дозволять працювати.