Із Австралії прийшли дуже тривожні новини. Буквально днями повідомлялося, що близько 20 тисяч жителів австралійського штату Новий Південний Уельс залишили свої будинки через повінь. Рівень води в річках зростає через безперервні зливи, а в ряді районів зафіксовано зсуви.

Про це повідомляють австралійські журналісти, публікуючи інформацію про трьох щасливчиків, яким вдалося врятуватися після потрапляння у воронку.

Повінь в Австралії, фото: s.france24
Повінь в Австралії, фото: s.france24

За інформацією місцевих пожежників, трьом людям пощастило залишитися в живих після того, як їх було засмоктано "провалом" у північній частині Нового Південного Уельсу.

Воронка в Новому Південному Уельсі, фото: 7news.com.au
Воронка в Новому Південному Уельсі, фото: 7news.com.au

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Співробітники місцевої пожежної станції поверталися до своєї вантажівки, після відвідин лікарні містечка Морі, як раптом вони почули крики про допомогу, що доносилися з берега річки. І тільки уявіть, все це відбувалося приблизно опівночі з середи на четвер, між 24 і 25 березня.

Воронка в Новому Південному Уельсі, фото: 7news.com.au
Воронка в Новому Південному Уельсі, фото: 7news.com.au

Компанія з трьох молодих людей стояла на березі річки Меха і милувалися тим, як проходять паводкові води, коли раптово під ними утворилася велика воронка. У той час як одному чоловікові вдалося вибратися з воронки, пожежники врятували двох інших, чоловіка і жінку, використовуючи наземне аварійно-рятувальне обладнання. З волі випадку, цим трьом вдалося уникнути серйозних фізичних травм.

У свою чергу глава бригади місцевих пожежників Джейсон Андерсон попередив громадськість не ризикувати, він просить не виходити з укриття і навіть не думати наближатися до річок. І даний інцидент він просить використовувати, як приклад того, що умови під час повеней можуть швидко змінитися.

Також варто розповісти нашим читачам, що в Австралії зараз не найлегший період. Не менше 18 тисяч жителів австралійського штату Новий Південний Уельс, у тому числі 3 тисячі проживаючих в Сіднеї, були змушені покинути свої будинки через повінь. Про це прем'єр-міністр Гледіс Береджікліен повідомила в понеділок, 22 березня.

Повінь в Австралії, фото: s.france24
Повінь в Австралії, фото: s.france24

Найпостраждаліші регіони отримають кошти для відновлення, як і жителі районів, визнаних зонами катастрофи, запевнив прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон. Рівень води в річках Нового Південного Уельсу і Квінсленду продовжує зростати через зливові дощі, що не припиняються кілька днів. Раніше вода перелилася через 142-метрову дамбу в містечку Уоррагамба поблизу Блакитних гір.
За оцінками влади, жителі на на південному сході континенту не стикалися з таким катастрофічним паводком майже століття. Синоптики очікують, що зливи продовжаться в найближчі дні.

Раніше повідомляли, руйнівна повінь накрила ціле місто, люди в паніці рятують тварин.

Як повідомляв Знай.uа, раптова повінь знищила будинок молодят у день весілля: знесла разом з собакою.

Знай.uа писав, найбільша за останні 50 років: потужна повінь залишила тисячі людей без даху над головою.