Президент Володимир Зеленський схвалив рішення РНБО від 25 березня 2021 року "Про Стратегію військової безпеки України". Відповідний указ № 121/2021 глава держави підписав 25 березня.

Стратегія є документом оборонного планування, мета якого – забезпечення реалізації державної політики у сфері оборони та визначення шляхів реалізації пріоритетів державної політики у військовій сфері, сферах оборони та військового будівництва.

Документ передбачає введення комплексного всеосяжного підходу до оборони України в умовах військової загрози національній безпеці, пов'язаної з використанням гібридних методів.

Захист України відповідає закріпленому Статутом ООН суверенному невід'ємному праву кожної держави на самооборону від агресії та не має на меті досягнення військового паритету з РФ, що призвело б до надмірної мілітаризації держави, а передбачає підтримку балансу і поєднання військових і невійськових засобів для забезпечення військової безпеки України.

Володимир Зеленський, фото president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото president.gov.ua

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Реалізація стратегії сприятиме інтеграції України в євроатлантичний простір та набуттю членства в НАТО. Документ передбачає активну участь у міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки.

"Законодавче унормування переведення Збройних Сил України та інших складових сил оборони на професійну основу із заміною строкової військової служби обов’язковою службою у військовому резерві", - наголошується в указі.

З урахуванням положень Стратегії будуть розроблені оперативні плани і плани застосування сил і засобів складових сектора безпеки і оборони.

Нагадаємо, Зеленський приєднав Україну до Міжамериканської rонвенції.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський ініціював нові карантинні виплати.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський застосував санкції до Януковича, Азарова і Поклонської.