Підрозділ Державної служби України з надзвичайних ситуацій зі складу Об'єднаних сил залучалися до піротехнічних робіт, а також до забезпечення функціонування пунктів надання допомоги населенню Донбасу.

Як повідомляє пресцентр ООС, протягом тижня піротехнічні підрозділи залучалися 79 разів до обстеження понад 38 га територій. За результатами їх роботи було вилучено та знешкоджено 1142 вибухонебезпечних предмети.

Всього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи залучалися 10 838 разів, під час яких було обстежено 9294,465 га території та 23,12 га акваторії, вилучено та знищено 68 666 вибухонебезпечних предмета.

рятувальники ДСНС, фото з Facebook
рятувальники ДСНС, фото з Facebook

У пунктах надання допомоги населенню протягом тижня рятувальники ДСНС надали медичну та психологічну допомогу 342 людям. Всього з початку проведення ООС – 80411 людині.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Протягом тижня в районі проведення ООС надзвичайних ситуацій не виникало. Зазначається, що на території Донецької та Луганської областей виникло 74 пожежі, під час яких фахівці врятували одну людину.

Нагадаємо, у зоні ООС нацгвардійці порадували малюків у дитбудинках: "Чужих дітей не буває".

Як повідомляв портал Знай.uа, українські школярі передали на Донбас гостинці для дітей: "З надією в серці".

Також портал Знай.uа писав, що СБУ накрила гігантську нелегальну "наливайку": у такій кількості можна потонути.