Уповноважений президента України з прав дітей Микола Кулеба розповів про те, чи можна отримати компенсацію замість соціальної відпустки співробітника, у яких є діти.

Таким чином повідомляється, що про це чиновник написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Згідно із законодавством України, жінка, яка працює і виховує двох дітей або більше віком до 15 років, або дитину з інвалідністю/прийомного, матері-одиначки і так далі, має право щороку на додаткову відпустку тривалістю в 10 календарних днів.

Такий вид відпустки надається співробітнику за календарний, а не за відпрацьований робочий рік. Використовувати його можна в будь-який час, в не залежності від святкових і неробочих днів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Завдяки статті 24 Закону України "Про відпустку", у разі звільнення співробітника йому зобов'язані виплатити грошову компенсацію за Всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також, додаткової відпустки співробітника, у яких є діти категорій, які перераховані вище.

"Можливості заміни додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, грошовою компенсацією в інших випадках, законодавством не передбачена. Якщо співробітник продовжує працювати-права на отримання компенсації за невикористану соціальну відпустку на дітей він не має. Тільки лише при звільненні" - пише Микола Кулеба у своєму пості.

Раніше повідомляли, у ПФУ розповіли, що відбувається з пенсією людини після смерті: хто може розраховувати на виплати.

Як повідомляв Знай.ua, українським пенсіонерам підвищать виплати на 1650 грн: кому розраховувати на надбавки.

Знай.ua писав, які виплати можна отримати у разі смерті пенсіонера: у ПФУ чесно розповіли.