Українцям розповіли, скільки офіційних вихідних буде в травні, враховуючи Міжнародний день праці та Великдень.

У 2021 році Світла Христова Неділя випадає на 2 травня для православних віруючих, а 1 травня Україна відзначає Міжнародний день праці. Що примітно, обидва цих свята випадають на вихідні дні, а це означає, що українці зможуть відпочити цілих 4 дні.

Згідно зі статтею 67 КЗпП, у разі, коли офіційне свято випадає на суботу або неділю, то вихідний переноситься на наступний день після святкового. Таким чином, українці зможуть відпочити з 1 по 4 травня включно – на понеділок, 3 травня, переноситься вихідний Дня праці, а на вівторок, 4 травня – вихідний від Великодня.

Крім цього, в неділю, 9 травня, українці відзначатимуть державне свято День Перемоги. Оскільки дане свято також випало на вихідний день тижня, громадяни зможуть відпочити ще й у понеділок, 10 травня.

Таким чином у травні 2021 року в Україні буде 18 робочих днів і 13 вихідних і святкових днів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, що дієтолог розповів про те, чим можна харчуватися у Великий піст, щоб це приносило максимальну користь для вашого здоров'я.

Як повідомляв портал Знай.uа, шоколадне печиво "гнізда" на Великдень: рецепт солодощі, яка тане в роті.

Також Знай.uа писав, що до травня в Україні очікується подорожчання деяких товарів. Так, в 2021 році овочі вже подорожчали на 25% і така тенденція збережеться до травня і показник може досягти 75%.