У суботу, 27 березня, відзначається міжнародна подія – Година Землі. У цій статті ви дізнаєтеся, як і навіщо проводити цю подію, а також як провести цей час з користю.

Щороку в останню суботу березня в світі щорічно відзначають Годину Землі. Цього року цей день випав на 27 березня. Згідно з традицією, в цей день з 20:30 до 21:30 мільйони людей вимикають все світло і електроприлади.

Для чого це робиться? Дана акція спрямована на привернення уваги людей до проблем екології, а також нагадує, що всі ми повинні дбати про планету, а не тільки споживати ресурси.

Це щорічна міжнародна подія, заснована WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітнім фондом природи). Фонд закликає приєднатися до акції всіх: комерційні та державні установи, організації, людей. Також, представництва в кожній країні вибирають головну екологічну тему, до якої хочуть привернути увагу.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У 2021 році в Україні Година Землі присвячена збереженню старовікових лісів. 27 березня WWF-Україна відкриє кампанію зі збору голосів на підтримку найстаріших українських лісів. Фонд пропонує кожному українцю приєднається до ініціативи.

Як провести час офлайн на Годину Землі?

  • Вийти на прогулянку, наприклад, в парк;
  • Влаштувати вечерю при свічках або чайну церемонію з друзями;
  • Зіграти в настільні ігри або шаради;
  • Влаштувати суботник або прибирання зелених зон біля будинку;
  • Зайнятися спортом;
  • Зібратися з сім'єю або друзями, влаштувати тематичний вечір.

Нагадаємо, про прості правила для успішної посадки дерева: як не нашкодити рослині і залишитися задоволеним

Як повідомляв портал Знай.uа, на Прикарпатті зібрали тонни "невидимого" сміття: у цих мішках - наш менталітет.

Також Знай.uа писав, що Грета Тунберг засуджує Джо Байдена за ігнорування "науки" про зміну клімату