Державний банк "ПриватБанк" може відключити клієнтам платіжні системи Apple Pay і Google Pay через уряд.

Таке рішення може бути прийнято у разі прийняття у Верховній Раді законопроекту № 4364 з правкою про зниження еквайрингу, тобто комісії за прийом бізнесом банківських карт.

"У цьому випадку сервіси Apple Pay і Google Pay стануть занадто дорогі в обслуговуванні для банків з урахуванням додаткових комісій і витрат емітентів, а також пільгових періодів за кредитними картками", – стверджує заступник голови правління з питань розвитку бізнесу Разван Мунтеану.

ПриватБанк / скріншот з відео
ПриватБанк / скріншот з відео

У Приватбанку вважають втрати доступу до платіжних систем загрозою для малого бізнесу. У разі прийняття законопроекту збитковими стануть POS-термінали в торгових точках зі зверненням менше 33 тисячі на місяць.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Так, підрахували, що майже 120 тисяч підприємців можуть залишитися і зовсім без терміналів і не зможуть приймати карти клієнтів.

У разі, якщо введуть держрегулювання, державний бюджет України, згідно з підрахунками ПриватБанку буде втрачати до 4 млрд на рік.

Зниження вартості еквайрингу підтримує бізнес: їм не вигідно платити банкам 2% з кожної транзакції. У той же час банки ризикують втратити левову частку своїх доходів.

Більшість Верховної Ради вже прийняла в першому читанні проект закону Про платіжні послуги №4364, покликаний врегулювати платіжний ринок в Україні і привести законодавство України у відповідність до законодавства ЄС. Це сталося 19 лютого 2021 року.

Зараз активно обговорюється питання про включення до тексту законопроекту норм,що встановлюють граничний розмір комісії.

"Якщо рішення щодо змін у проекті Закону не буде прийнято, Верховній Раді варто переглянути свою позицію і поширити функцію захисту на інших учасників бізнес-процесу: для виробників – обмежити виплати, які потрібні великими торговими точками від виробників за послугу "просування товару" умовних 7% до 0,5%, а для фізичних осіб – обмежити зростання цін на продукти харчування в магазинах не вище ніж на 0,5% в рік",- зазначає керівник групи радників АУБ Ростислав Наконечний.

Раніше ми повідомляли, ПриватБанк роздає дані українців, як на ярмарку, новий номер вже не допоможе.

Як повідомляв "Знай.uа", виверти банків на кредитах викрили, як не потрапити на гігантські відсотки.

Також "Знай.uа" писав, що ПриватБанк закриває відділення по всій Україні.