Верховна Рада прийняла закон про податкову амністію. Про те, що відбуватиметься в Україні розповів економічний експерт Юрій Атаманюк на своєму Telegram-каналі.

"Друзі! У першому читанні прийнято законопроект 5153, про податкову амністію. Якщо закон буде прийнятий в такому вигляді, то з 1 липня 2021 по 1 липня 2022 буде проводитися податкова амністія", - сказано в повідомленні.

Громадяни України зможуть добровільно задекларувати свої активи на таких умовах:

  • 5% з валютних цінностей та активів, розміщених на рахунках у банках в Україні;
  • 9% з валютних цінностей, розміщених за кордоном;
  • 2,5% з держоблігацій України, придбаних з початку цього року і до 20 Червня 2022 року.

"Відразу прогнозую провальний результат амністії на таких умовах. Буде як з ігровим бізнесом, обіцяли 7,5 млрд грн на рік, отримали 80 млн.в 100 разів менше. Ніхто гроші з-за кордону, та ще під 9% не заведе. При нашій то довірі до державних інститутів. Є дві парадигми амністії капіталів у світі. Перше. Отримати якомога більше додаткових грошей до бюджету від задекларованих активів. Друга. Наповнити економіку грошима і перевести в прозору площину взаємини держави і бізнесу", - пише Атаманюк.

Експерт переконаний, що перше і друге завдання одночасно не вирішується, ніде і ніколи.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Влада також дала гарантії на повну конфіденційність для податкових та інших державних органів. Звернути увагу. Або 2,5% або нульова ставка, але на рік купити держаблігації на 12% від суми легалізованого капіталу.

Раніше ми повідомляли, в якому випадку позбавляють батьківських прав, докладний опис від Мін'юсту.

Як повідомляв "Знай.uа", з недобросовісних роботодавців "злякали" заборгованості по зарплаті, скільки вдалося отримати.

Також "Знай.uа" писав, що як змінити місце прописки дитини, якщо один з батьків проти, інструкція від Мін'юсту.