В українському суспільстві гостро і смердюче назріло питання недобросовісних господарів собак та інших домашніх тварин. Так, українці звернулися до глави держави з проханням на законодавчому рівні вирішити дану проблему.

Важливо зазначити, що автором звернення виступив українець Андрій Кравчук, а заголовок його петиції виглядає так: "Про введення адміністративної відповідальності власників тварин, які не прибирають екскременти за своїми улюбленцями".

Про це стало відомо завдяки новому зверненню на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Смітник для екскрементів домашніх тварин, скріншот: YouTube
Смітник для екскрементів домашніх тварин, скріншот: YouTube

"Останнім часом почастішали випадки масових умисних отруєнь собак не тільки в Києві. Причини цього можуть бути різними: доступність небезпечних речовин; недостатньо сувора відповідальність; бездіяльність правоохоронних органів; поведінка самих господарів тварин.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Що стосується останнього, то слід констатувати відсутність культури деяких осіб, не вважати за необхідне прибрати за своїм чотириногим екскременти. В Європі цей обов'язок не залежить від вигулу собаки. Треба прибирати завжди і скрізь. Це не соромно!

Тому на законодавчому рівні необхідно передбачити адміністративну відповідальність власників тварин, які не прибирають екскременти за своїми улюбленцями залишаючи "вітання" широкому загалу та працівникам комунальних служб. Собака - це власність, а власність зобов'язує і ніхто не повинен нести наслідки життєдіяльності твоєї тварини на своєму взутті і т. д.

Просимо Президента внести до Верховної Ради законопроект про введення адміністративної відповідальності власників тварин та інших осіб, які здійснюють їх вигул за неприбирання екскрементів за тваринами у вигляді штрафу, скажімо, рівноцінному за порушення правил дорожнього руху - непристебнутий пасок безпеки.", - пише Андрій Кравчук.

Петиція Андрія Кравчука, скріншот: president.gov.ua
Петиція Андрія Кравчука, скріншот: president.gov.ua

Для довідки: штраф за непристебнутий пасок безпеки в Україні становить 51 грн. Він мінімальний порівняно з іншими країнами Євросоюзу. Розмір штрафу залежить від кількості непристебнутих пасажирів в автомобілі. Так, якщо їх двоє, штраф складе 51 × 2 = 102 грн, якщо троє, то 51 × 3 = 153 грн і т. д. За порушення правил використання ременя безпеки у випадку ДТП передбачено штраф у розмірі 2 400 — 8 500 грн.

Раніше повідомляли, "3, 67 за кіловат - неприпустима ціна": українці вимагають прирівняти тарифи до середньої зарплати.

Як повідомляв Знай.uа, школярі просять додати по 10 балів на ЗНО: не отримують знання, але отримують оцінки.

Знай.uа писав, кредити на" паузу " в червоній зоні: українці благають про допомогу, неможливо заробити.