Експерт розповів про те, як зміниться ціна на світло для українців до 2022 року. Про це член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук розповів у своєму Telegram-каналі.

Експерт розповів, що через 3 місяці в МВФ заявили, що в січні зниження ціни на газ для населення не було ринковим кроком. Також він зазначив, що представник МВФ Йоста Люнгман під час інтерв'ю навіть не наважився і пальцем зачепити "Нафтогаз України, який по суті порушив правила ринку і знизив ціни на газ.

"Ось ні слова не сказав ні про Коболєва, ні про"Нафтогаз". Немає такої компанії. І це логічно. Компанія "Нафтогаз" вже давно за межами юрисдикції України і навіть МВФ. Взагалі така дивна поведінка є лише зайвим підтвердженням того, що Йоста Люнгман не є куратором або наглядачем України в МВФ. Він спостерігач. І лише дає лише сигнали і робить натяк сліпій владі України. Однак, якщо з газом ситуація вже зрозуміла-ціна на газ в цілому не буде нижче 8000 гривень-то з електроенергію не все так просто", - стверджує експерт.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Також він розповів про те, що ціни на електроенергію призведуть до того, що народ України перестане платити, адже вже з 1 січня 2021 року борг за електроенергію зріс удвічі до 8 млрд гривень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"В квітні буде точно 12 млрд. грн. І це за тарифом 1,68 грн. Після підвищення до 2,5 грн – борги досягнуть рівня 30 млрд.грн. З тарифом більше 3 гривень-борги складуть 50 млрд. а далі Держстат буде лише встигати дописувати потрібні цифри до суми боргів", - пише Корольчук.

Пост Юрія Корольчука, скріншот Telegram
Пост Юрія Корольчука, скріншот Telegram

Раніше ми повідомляли, українці вимагають прирівняти тарифи до середньої зарплати.

Як повідомляв "Знай.uа", експерт розповів, як подорожчає світло до 2022 року.

Також "Знай.uа" писав, що 8 тисяч гривень за газ, експерт порахував, як зростуть ціни до 2022 року.