У суботу, 3 березня, Анастасії Заворотнюк виповнюється рівно 50 років. Вже три роки відома акторка, зірка серіалу "Моя прекрасна няня" буквально прихована від очей публіки через важку хворобу: гліобластому головного мозку.

За плечима артистки ряд операцій і курси хіміотерапії. Професор РАН Петро Чумаков розповів, як лікували зірку. Про це стало відомо завдяки публікації одного з російських видань.

Анастасія Заворотнюк, фото: кадр з відео
Анастасія Заворотнюк, фото: кадр з відео

За словами завідувача лабораторії проліферації клітин, Анастасія проходить обстеження в Російській Федерації. Лікування вірусами, яке розробили в РАН, артистці поки не стало в нагоді, хоча сім'я і зацікавилася інноваційним методом, чоловік Петро Чернишов детально дізнавався у лікарів всі нюанси терапії.

"Спочатку Анастасії зробили операцію, вирізали новоутворення. Потім вона пройшла курс хімії, потім на 2-3 місяці настала ремісія. Заворотнюк вже почала одужувати, але тут виник рецидив. Це було влітку 2019 року. А восени вони до нас звернулися. Що тут важливо: коли Заворотнюк робили операцію, її пухлинні клітини віддали в Інститут Петрова — там зробили так звану "культуру клітин". Нам вдалося ці клітини дістати і протестувати на чутливість до наших вірусних препаратів, результати виявилися хорошими. Але сім'я в той час вже почала приймати імунотерапію від пітерських вчених, так що наш метод довелося відкласти", — зазначив Чумаков.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Анастасія Заворотнюк, фото: кадр з відео
Анастасія Заворотнюк, фото: кадр з відео

Професор підкреслив, що навіть якщо акторка переможе рак, повернутися до роботи в кадрі вже навряд чи зможе. Напередодні Сергій Майоров, який веде програму "Однажды" на одному з телеканалів, заявив, що через рік Анастасія пообіцяла велике ексклюзивне інтерв'ю.

"Вибачте, але коли у людини вирізали величезний шматок мозку, він стає зовсім іншою. Навряд чи вона зможе вимовляти якісь монологи, але не виключено, що зможе з'являтися в епізодах. Я так розумію, що у неї є певні складнощі. Я її особисто не бачив, але наскільки розумію, вона в каталці, не ходить сама. На жаль, ця хвороба одна з найгірших, і прогноз майже завжди невтішний. Професія в цьому випадку не головне, якщо їй вдасться зберегти життя — вже перемога", — вважає Петро Чумаков.

Раніше повідомляли, донька онкохворої Заворотнюк повідала про напад: "Як справляєтеся?".

Як повідомляв Знай.uа, "Жигунови": колишній партнер онкохворої Анастасії Заворотнюк одружився на її "копії".

Знай.uа писав, донька онкохворої Заворотнюк оголилася заради ефектного кадру: "Посміхайтеся частіше".