У Китайській Народній Республіці сталася справжня сенсація. Археологам під час розкопок вдалося виявити сліди невідомої досі цивілізації. Відомо, що роботи проводилися вченими в окрузі Гуан'юань, який входить до складу провінції Сичуань.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з китайських інформаційних агенств.

Розкопки, фото: Pikabu
Розкопки, фото: Pikabu

За інформацією журналістів, розкопки в регіоні стартували ще в 2019 році, з того часу дослідникам вдалося знайти близько 500 різних артефактів. Багато з них виявилися виготовленими зі слонової кістки, золота, нефриту та бронзи.

Вік предметів вчені оцінили в більш ніж 3 тисячі років. При цьому археологам поки так і не вдалося пов'язати знахідки з будь-якої з уже відомих цивілізацій, що існували на території Китаю в той період історії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Розшифрувати не змогли і символи, присутні на окремих артефактах. Дивним для експертів виявився той факт, що представники цієї культури тісно контактували з сусідами.

Археологи, скріншот: YouTube
Археологи, скріншот: YouTube

Вчені звертають увагу, що в минулому регіон, де мешкав загадковий народ, іменувався Чжун Юань, що можна перевести як "Центральна Земля". Саме тут багато років тому зароджувалися деякі найрозвиненіші цивілізації, а людей, які жили за межами території, сприймали як варварів.

Дослідники не виключають, що культура проіснувала тисячі років, але в історичних джерелах конкретних згадок про неї немає. Це означає, що китайська історія може бути ще складнішою, ніж вважалося раніше.

Раніше повідомляли, сіль замість снігу: Єгипет обзавівся "зимовими" забавами.

Як повідомляв Знай.uа, найбільшу перлину в світі десять років зберігали під ліжком: знахідка за $100 мільйонів.

Знай.uа писав, найстаріша кішка в світі пережила кілька поколінь: тварині вже 160 людських років.