З травня всіх українців автоматично переведуть на річний газовий контракт. У разі, якщо споживача не влаштує Ціна – він зможе вибрати іншого постачальника.

Нюанс полягає в тому, що в разі, якщо ціни зміняться до старого Постачальника повернутися буде не так просто, адже у нього буде право відмовити в обслуговуванні споживача, який колись пішов до конкурента з більш дешевими цінами.

Газові компанії також можуть пропонувати громадянам місячні тарифи на газ. Для переходу споживач повинен буде подати відповідну заявку.

ДТЕК Нафтогаз
ДТЕК Нафтогаз

Всі газопостачальні компанії зобов'язані до 25 квітня опублікувати на своїх сайтах ціни на газ для споживачів, які будуть діяти з 1 травня 2021 року по 30 Квітня 2022 року.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

У квітні більшість компаній вирішили залишатися в межах 6,99 грн / куб. але є і ті, хто встановив ціну вище березневої. У квітні ціни коливатимуться в районі 6,70-8,85 грн за кубометр.

На сайті НКРЕКП сказано, що остаточне затвердження Змін до Правил постачання природного газу та Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам відбудеться 7 квітня. До цього часу положення проекту постанови можуть бути змінені.

Раніше ми повідомляли, експерт показав, як ціни на газ заженуть українців у борги.

Як повідомляв "Знай.uа", Українки поділилися неоднозначною думкою про підвищення пенсійного віку.

Також "Знай.uа" писав, що експерт розповів, як подорожчає світло до 2022 року.