Президент України Володимир Зеленський поділився черговою публікацією на своїй офіційній сторінці в Telegram.

Глава держави вирушив з офіційним візитом до Катару разом з першою леді, про що стало відомо ще вчора, 4 квітня. А зараз Зеленський зазначив, що сьогодні на ганку палацу Еміра Катару пролунав український гімн. Це, за словами президента, означає, що в регіоні затоки нашу країну чують, як держава, яка заявляє про свій потенціал і готова до поглиблення співпраці у всіляких напрямках.

Владимр Зеленський, фото: Офіс президента України
Владимр Зеленський, фото: Офіс президента України

"Під час візиту українська делегація у складі міністрів і керівників відомств, що відповідають за різні галузі, підписала з катарською стороною 13 важливих міждержавних документів, були підписані і два комерційні контракти. Ці домовленості дають зелене світло для втілення спільних проектів, в яких ми виступаємо надійним партнером. І це-завдяки реформам, які роблять українську економіку привабливою для міжнародних бізнес - партнерів", - йдеться в публікації.

Також Володимир Зеленський заявив, що були підписані меморандуми, що стосуються залучення інвестицій в Україну, затвердження нашої країни як гаранта продовольчої безпеки в світі, і розвитку аграрного сектора. Крім того, були укладені угоди про співпрацю в різних сферах, включаючи інфраструктури, енергетики, і про перспективи військово-технічного співробітництва.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Президент зазначив, що на майбутнє була представлена можливість інвестування в банківський сектор.

Володимир Зеленський / фото: сайт президента України
Володимир Зеленський / фото: сайт президента України

"Домовилися і про взаємне визнання свідоцтв моряка. На черзі-визнання національних водійських посвідчень. Пишаюся, що наступного року під час проведення в Катарі чемпіонату світу з футболу українські поліцейські допомагатимуть стежити за порядком. Їх запросили як кращих. У Катарі пролунав український гімн, а надалі звучатиме Українська мова. Моя дружина, перша леді України Олена Зеленська продовжує вводити україномовні аудіогіди в музеях світу. Тепер настав час Катару", - додав Володимир Зеленський.

Глава держави провів особисті переговори в рамках візиту в Досі з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Володимир Зеленський, скріншот: Telegram
Володимир Зеленський, скріншот: Telegram

Нагадаємо, у Зеленського відреагували на спробу державного перевороту: "Повністю підтримуємо"

Як повідомляв "Знай.ua", Російська мова в Україні: президент Володимир Зеленський отримав несподіване завдання, дуже просять

Знай.ua писав, Володимир Зеленський зажадав прищепити від 19 всіх українців: у Кабміну є 7 днів