У вівторок, 6 квітня, в Україні буде досить різноманітна погода. На Заході країни стане відчутно холодніше, проте в інших областях буде тепло і сонячно.

Синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що похолодання "призупиниться" перед Київською та Вінницькою областями. Тому на Сході, Півдні, більшості центральних областей буде тепло – стовпчики термометра не опускатимуться нижче +9 градусів. Тепла погода також очікується на Херсонщині – +11 +13 градусів.

Опади можливі в Житомирській, Вінницькій, Київській та Чернігівській областях.

"Квітень продовжує жартувати. Компанія у нього весела: циклони, атмосферні фронти, похолодання і снігопади", - уточнила Діденко.

Також Україну охопить сильний вітер. Він накочуватиме некомфортними поривами на Заході та Півночі країни.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У західних областях температура повітря знизиться до +3 +5 градусів. Вночі навіть можуть бути морози до -1 градуса, а в Карпатах – -3 -8 градусів.

У Києві у вівторок прогнозується тепла погода. Вдень обіцяють +10 +13 градусів. У Києві збільшиться хмарність, є ймовірність дощу.

Народний прогноз погоди в Україні

6 квітня відзначається переддень Благовіщення і вшановується пам'ять преподобного Захарії ченця. За старих часів примітили: якщо ніч на Захарія тепла – весна дружна буде; якщо зійде до цього дня сніг, значить назовсім, якщо ні – пролежить ще тиждень.

погода на 6 квітня, фото з сайту Укргідрометцентру

Нагадаємо, квітень змусить українців зняти куртки і схопити парасольки: коли чекати тепла.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптик Наталка Діденко попередила про "тепловий вибух" у квітні: "Сміливо на свіже повітря".

Також портал Знай.uа писав, що синоптик Наталка Діденко назвала народні вірування, які працюють: прикмети на погоду навесні.