Минулого тижня окупанти нахабно порушили Мінські домовленості з метою проведення інженерних робіт з обладнання оборонних позицій та здійснення провокацій українських військових.

Згідно із заявкою ДУП "Республіканська мережева компанія" від 1 квітня, ЗСУ та бойовиками, через СММ ОБСЄ, було надано гарантії безпеки для проведення ремонтно-відновлювальних робіт електромережі на тимчасово окупованій території в районі населеного пункту Золоте-5. Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил.

ЗСУ, фото з Facebook ООС
ЗСУ, фото з Facebook ООС

На другий день, коли діяли гарантії безпеки та зобов'язання щодо режиму тиші, противник здійснив два провокаційні обстріли по позиціях ЗСУ із застосуванням мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окупанти вели обстріли з місця проведення ремонтних робіт поблизу населеного пункту Золоте-5 в напрямку Золоте-4, намагаючись викликати вогонь, щоб згодом сфабрикувати звинувачення в недотриманні наданих гарантій безпеки українською стороною.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Провокація не вдалася. Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали і чітко та неухильно дотримувалися досягнутих домовленостей з підтримки режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Цей факт є черговим прикладом цинічного порушення підписаних домовленостей, що ставить під загрозу відновлення важливих об'єктів інфраструктури на території ОРДЛО. Про це представники української сторони СЦКК повідомили СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, на Донбас завезли потужну техніку радіаційної та хімічної розвідки.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні почали чергувати медики на вертольотах.

Також портал Знай.uа писав, що захисники помітили на Донбасі нові об'єкти бойовиків.