На сторінці Митрополита Епіфанія в соціальній мережі Facebook з'явилася публікація, пов'язана з Хрестопоклонною седмицею, якої нам вдалося досягти, здійснюючи духовний шлях.
Вона позначає середину Святої Чотиридесятниці. Незважаючи на те, що зовсім недавно ми лише починали підготовку до Великого посту через роздуми над притчами про покаяння. Через кілька тижнів ми зуміємо увійти в священні дні спогадів про Страсті Христові, наочно переконуючись у швидкості плину часу.

Митрополит Епіфаній, кадр з подкасту Новое время: YouTube 24 канал
Митрополит Епіфаній, кадр з подкасту Новое время: YouTube 24 канал

"Тому не повинні марнувати його, не відкладати" на потім " задоволення наших духовних потреб, не запускати наше оновлення в святих Таїнствах покаяння і причастя тіла і Крові Христових, не відкладати на невизначене майбутнє творіння справ милосердя. Господь Ісус Христос вказує шлях, якого слід дотримуватися, щоб марно не розтратити даний нам час, але осягнуту блаженну вічність: "хто хоче йти за Мною, нехай зречеться від себе і візьме хрест свій і за Мною йде. Бо хто хоче душу свою врятувати, той погубить її; а хто погубить душу свою заради Мене і Євангелія, той врятує її" (Мк. 8: 34-35)", - йдеться в публікації.

Митрополит Епіфаній заявляє-ці слова означають, що людина лише губить життя, а не рятує, якщо бажає привласнити час і отримані від Бога дари, прийняти лише для себе, і уникнути земних страждань і скорбот ціною згоди зі світом, що лежить у злі, ціною гріха.

Епіфаній, скріншот: Youtube
Епіфаній, скріншот: Youtube

І навпаки-люди, які віддають свої здібності і час свого життя на виконання заповідей Євангелія, присвячують себе служінню ближнім і Богу, досягають порятунку. Предстоятель Православної церкви України підкреслив, що саме добровільне прийняття Хреста і слідування за Господом є рятівним, а не несення Хреста - терпіння страждань.

"Тому, дорогі брати і сестри, знаючи все це, бачачи перед собою образ Хреста Господнього, поклоняючись йому, слухаючи веління Сина Божого кожному з нас відректися від себе, взяти хрест свій і йти за ним, нашим Спасителем, – повинні усвідомити нашу відповідальність за те, як ми це знання і розуміння втілимо в життя. Не відкладемо наш духовний обов'язок на невизначене майбутнє, не спокусимося принадами світу цього або не злякаємося його загроз", - заявив Епіфаній.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, в Піст перед Великоднем шануємо велике диво Ісуса Христа: "Господь завжди приходить на допомогу"

Як повідомляв "Знай.ua", Митрополит ПЦУ Епіфаній підказав, як знайти спокій перед Великоднем: "Море тихе, сонячне світло"

Знай.ua писав, предстоятель ПЦУ Епіфаній нагадав про важливий ювілей у православне свято: "Вічна пам'ять героям"