Українци вимагають від президента України Володимира Зеленського перегляду та скасування тарифів на транспортування природного газу. Відповідна петиція з'явилася на сайті президента.

"Перегляд і скасування тарифів за транспортування природного газу та повернення коштів, які сплачувалися протягом року за доставку. Закон України" Про ринок природного газу " всебічно регулює відносини з приводу послуг транспортування природного газу. Однак чому громадяни повинні платити кошти за те, що вже колись заплатили?",- сказано в тексті.

Автор петиції стверджує, що давно люди самі збиралися і проводили собі труби за свої кошти, а тепер за наш рахунок проводять газ.

Автором петиції стала Сябро Окасана Миколаївна і за день петиція зібрала всього 28 голосів. Для необхідних 25 тисяч у неї є ще 91 день.

"Є дуже цікавий прецедент, коли людина, яка проживала в будинку померла, тобто логічно, що газом ніхто не користується, а платіжки за транспортування досі приносять. Крім того, ці всі рахунки приходять на окремих платіжках. А комісія банку становить 10 грн за кожну. Тобто бабусі, які отримують мінімальну пенсію повинні просто викидати гроші за комісію на окрему платіжку. Це несправедливе ставлення до громадян України і ще один спосіб обібрати простих людей. Тому прошу перегляду та скасування тарифів за транспортування природного газу, а також повернення коштів, які вже сплатилися за доставку за останній рік", - сказано в петиції.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше ми повідомляли, річний газовий контракт, з травня українців чекає нововведення, як вчинити.

Як повідомляв "Знай.uа", українці вимагають прирівняти тарифи до середньої зарплати.

Також "Знай.uа" писав, що не нижче 8 тисяч, експерт показав, як ціни на газ заженуть українців у борги.