Володимир Зеленський провів розмову з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо, в ході якого подякував йому за підтримку Канади.

Відповідний пост з'явився на сторінці офісу президента України в Instagram.

Відомо, що у вівторок, 6 квітня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Політики обговорили загострення ситуації на Донбасі, а також допомогу Канади з Планом дій щодо членства в НАТО.

Прес-служба українського президента повідомила, що Зеленський поінформував Трюдо про постійні порушення режиму тиші на Донбасі, які призводять до збільшення втрат серед воїнів ЗСУ. Український гарант зазначив, що з моменту настання режиму "тиші" на Донбасі загинуло 28 військових, 8 з яких – за останні дні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Володимир Зеленський і Джастін Трюдо також обговорили збільшення міжнародного тиску на Російську Федерацію, яке має підштовхнути її до зупинки агресії на сусідські країни.

На своїй сторінці в Twitter президент України подякував канадському колегу за розмову і підтримку, а також запросив його на саміт Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня.

"Дякую тобі, @JustinTrudeau, що у складні часи Канада завжди поруч з Україною. Сприяння 🇨🇦 в отриманні Плану дій щодо членства в @NATO буде важливим сигналом підтримки з боку справжніх друзів. Буду радий вітати на саміті #Кримської платформи 23 серпня", - написав Зеленський.

Пост Володимира Зеленського в Twitter / скріншот
Пост Володимира Зеленського в Twitter / скріншот

Нагадаємо, що Володимир Зеленський зустрівся з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані в ході робочого візиту.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський поділився результатами офіційного візиту до Катару.

Також Знай.uа писав, що Володимир Зеленський помчав з дружиною Оленою в теплі краї.