Відомий український кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію, в якій поділився простим і швидким рецептом сирного соусу до основної страви.

"Сирний соус. Берете вершки, топите в них сир. Занурюєте туди овочі й свій фіговий настрій. Відчуваєте мурахи та любов до цього життя. Можна не тільки для овочів. З сирним соусом прокатить тупо все. Навіть гречка. Але сирі кабачки - маст. То такий смаковий апгрейд для будь-якого продукту", - написав Клопотенко.

На його думку, головним інгредієнтом соусу повинен бути сир, який добре тане.

"Він круто поводиться у таких історіях, коли треба посилити молочний смак та щільність структури. Чи коли вам замало сиру, і ви хочете обмастити ним всю свою сутність. А потім стрибнути туди та потонути. Пропорції: 200г вершків (33%) та 120г сиру. Підігріваєте вершки, кидаєте натертий сир, плавите. Не забувайте помішувати. Сіль та перець до смаку. Дрібка куркуми - за бажанням для кольору. Цьом", - зазначив кулінар.

Популярні новини зараз

Архівні фото Хрещатика розлетілися мережею: як виглядала головна вулиця Києва 100 років тому

Свинина зустріне великодні свята різким подорожчанням: скільки доведеться віддати за шашлик

Лікар показав українцям, як заражається більшість людей: "Антитіла не назавжди"

Пономарьов "повернувся до життя", фанати видихнули з полегшенням - "Бережіть себе!"

Показати ще

Нагадаємо, Євген Клопотенко по-особливому приготував сирний пиріг з томатами.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко зізнався, що продукти розмовляють з ним: "Напружує".

Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко видав рецепт традиційної татарської страви – Азу з яловичини.