Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) остаточно прийняла постанову.

Постанова регулює умови річного контракту на постачання газу для населення, який за замовчуванням отримають всі споживачі з 1 травня 2021 року.

Потрібне рішення прийняли на засіданні регулятора в середу, 7 квітня.

"Рішення надважливе-це введення річного контракту для споживачів України. З 1 травня річна ціна буде введена за замовчуванням. Тобто всі споживачі отримають річну ціну на газ. Це позбавить від турбулентності з цінами на газ. Ціна буде одна", - сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Нацкомісія постановою зобов'язала всі газопостачальні компанії до 25 квітня опублікувати на своїх сайтах ціни на газ для споживачів, які будуть діяти з 1 травня 2021 року по 30 Квітня 2022 року.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При цьому всіх побутових споживачів газу переведуть на річний контракт з 1 травня автоматично, без необхідності подавати додаткові документи.

Раніше ми повідомляли, річний газовий контракт, з травня українців чекає нововведення, як вчинити.

Як повідомляв "Знай.uа", українці вимагають скасувати плату за газ і повернути гроші за рік.

Також "Знай.uа" писав, що експерт показав, як ціни на газ заженуть українців у борги.