Стало відомо про те, що президент України Володимир Зеленський прибув на Донбас через загострення на лінії зіткнення. Він опублікував новий знімок звідти на свою сторінку в соціальній мережі Instagram.

Таким чином повідомляється, що візит Глави держави на схід пов'язаний з тим, що останнім часом там спостерігається загострення ситуації між Україною і самопроголошеними республіками "ЛНР" і "ДНР". Про це повідомили в прес-службі Офісу президента України.

Володимир Зеленський на Донбасі, фото: ОПУ
Володимир Зеленський на Донбасі, фото: ОПУ

За час візиту Володимир Зеленський відвідає передові позиції, де останнім часом спостерігається систематичне порушення режиму припинення вогню. Ті місця, де внаслідок обстрілів гинуть українці, що захищають наш з вами спокій.

На своїй сторінці в соціальній мережі Instagram він опублікував знімок з місцевості, який підписав: "Сьогодні Донбас".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У заяві прес-служби також йдеться про те, що Володимир Зеленський відвідає Донбас в якості Верховного головнокомандувача, щоб провести розмову з військовими, а також підтримати їх бойовий дух в такий складний для всіх країни час.

Нагадаємо, що загострення почалися в березні, коли в самопроголошених республіках "ДНР" і "ЛНР" звинуватили Україну в ескалації конфлікту, а також порушенні режиму припинення вогню.

У свою чергу глава МЗС України Дмитро Кулеба каже, що конфлікт можна вирішити всього за один тиждень, якщо Кремль виведе свої війська, але, представництво Росії знову заявило, що вони ні до чого тут, і конфлікт є внутрішньою справою України.

Нагадаємо, ЗСУ ризикували життям під кулями бойовиків заради жителів Донбасу: "провокація не вдалася".

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбас завезли потужну техніку радіаційної та хімічної розвідки.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський заявив про великі втрати на Донбасі: "загинули 28 воїнів".