Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів про роль старшого покоління в житті дітей.

Відповідний пост Комаровський виставив на своїй старниці в Instagram.

"Недавні фінські дослідження дитячої смертності в 18-19 століттях, виявили закономірність:
- у тих сім'ях яких жила бабуся по материнській лінії дитяча смертність у віці від 2 до 5 років була меншою на 30% ;
- присутність же бабусі по батьківській лінії навпроти негативно позначалося на виживанні маленьких дітей.
З одного боку, таку ситуацію можна пояснити необхідністю розподіляти мізерні ресурси серед членів сім'ї в той час і, мабуть, десь на шкоду дітям. З іншого, більшою ймовірністю конфліктів між бабусею по батьківській лінії і матір'ю дітей.

Звичайно дітям потрібно спілкуватися з бабусями і дідусями, але повинні враховуватися кілька важливих моментів:
- всі рішення щодо дітей приймаються батьками;
- старше покоління виконує рішення батьків;
- дітям демонструються безконфліктні дружні сімейні взаємини",- написано в пості.

Такі спроби призводять до різних конфліктів, оскільки мати маленької дитини знаходяться в складній психо-фізичній ситуації і дуже гостро реагує на втручання в свою сім'ю. З іншого боку, старше покоління за звичкою повчає молодше, дає поради і намагаються організувати їх життя на свій лад.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Діти, фото pxhere
Діти, фото pxhere

Додатковою складністю є використання, а іноді і нав'язування старшим поколінням свого досвіду поводження з маленькими дітьми, застарілого років на 30-40, який, найчастіше, суперечать сучасним підходам як в області медицини, так і в області забезпечення безпеки дітей.

"Всезнання", відсутність бажання навчатися, дізнаватися нову інформацію явно вказує на необхідність додаткового контролю за взаємодією такої людини з дитиною.

Твердження, що "всі так росли" має насторожити будь-яку розсудливу людину. Звичайно, в даний час, з розвитком медицини і доступністю ресурсів такого взаємозв'язку не існує, але і конфлікт поколінь нікуди не зник. Старше покоління часто намагається очолити існування молодшого, використовуючи момент появи у них дітей. Не забувайте про те, що якщо ваші маленькі діти проводять час у бабусь і дідусів, то в їх квартирах, також як і у вашій, повинна бути створене безпечне дитяче середовище",- йдеться в пості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Доктор Євген Комаровський пояснив, кому насправді допомагають ліки для зміцнення імунітету

Як повідомляє портал «Знай.иа» Доктор Комаровський назвав симптоми небезпечного захворювання: як врятувати дитину

Також «Знай.иа " писав, що Доктор Комаровський показав приклад українцям у ролі" залізного "101-річного діда:" відправили лікуватися додому..."