З 12 по 18 квітня пройде П'ята седмиця Великого посту в 2021 року – про що важливо не забути на цьому тижні.

У П'яту седмицю Великого посту церква традиційно під час богослужіння підбадьорює і втішає тих, що постять тим, що вони пройшли вже половину шляху. Цього тижня, як і на всіх інших седмиць Святої Чотиридесятниці, служиться Літургія Передосвячених дарів.

Середа, 14 квітня (вечір) - прийнято читати Великий канон святого Андрія Критського, а також Житіє преподобної Марії Єгипетської (V – VI ст.), яка шляхом покаяння зійшла на таку висоту досконалості і святості, що уподібнилася безтілесним ангелам. Дане богослужіння називають Маріїне стояння.

Четвер, 15 квітня - проводиться Літургія Передосвячених дарів, а дзвін може бути не великопісним. Все це заради читання Великого канону.

служба в церкві / скріншот з відео
служба в церкві / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

П'ятниця, 16 квітня (вечір) - вранці читається Акафіст Божої Матері, щоб вшанувати пам'ять її заступництва і позбавлення Константинополя в дні посту від навали іноплемінників в VII столітті.

Субота, 17 квітня - цей день прийнято називати Суботою Акафіста. У цей день проводиться служба "Похвали Пресвятої Богородиці".

Неділя, 18 квітня - у п'яту неділю Великого посту церква згадує і прославляє святу Марію Єгипетську, в особі якої представляється образ істинного покаяння. Богослужіння підбадьорює надією на невимовне милосердя і людинолюбство Боже до тих, що щиро каються.

Нагадавши, про оригінальні рецепти пасок на Великдень-2021.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вербна неділя, Чистий четвер і Страсна п'ятниця: названі точні дати свят перед Великоднем.

Також Знай.uа писав, про оригінальні способи фарбування яєць до свята.