Ілон Маск похвалився черговою технологією - його компанія Neuralink вживила чіп в мозок мавпи, завдяки чому вона змогла грати у відеогру силою думки.

Відповідний ролик був опублікований на YouTube- каналі компанії.

Не так давно Ілон Маск заявив, що його компанії Neuralink вдалося імплантувати в мавпячий мозок нейрочип, який дозволяє управляти електронікою силою думки. Однак відеодокази "дива" компанія надала лише кілька днів тому.

Щоб продемонструвати роботу нейрочипа вчені спорудили спеціальний ігровий стенд, на якому розташувався монітор, джойстик і трубка для подачі бананового смузі. Коли мавпочка успішно виконувала завдання, то отримувала порцію напою-так вона зрозуміла алгоритм дій і правила гри в Pong.

Перший час Мавпа грала у відеогру з джойстиком, проте незабаром вчені забрали ігровий геймпад, а підопічна продовжила грати використовуючи лише силу думки.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У своєму Twitter-акаунті Ілон Маск написав, що скоро Мавпа з'явиться на популярних стрімінгових платформах.

"Скоро наша мавпа буде на Twitch і в Discord, ха-ха", - написав вчений.

Пост Ілона Маска в Twitter / скріншот
Пост Ілона Маска в Twitter / скріншот

Раніше співробітники Neuralink вже повідомляли, що установка нейрочипа займає близько години. Вона проводиться спеціальним роботом і не вимагає анестезії. При цьому нейрочип можна вільно витягти без будь-яких наслідків для здоров'я.

Нагадаємо, що Will.i.am і союзник Ілона Маска розробили маску від ковіда: підсвічування і підсилювач голосу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Tesla врятувала життя військового від нахабного викрадача, рахунок йшов на секунди.

Також Знай.uа писав, що у мережі розповіли про те, як Ілон Маск домігся того, що він має сьогодні.