Аналітик британського видання Janes Томас Баллок заявив, що Росія стягує як мінімум 14 підрозділів і кілька ракетних комплексів "Іскандер" до українських кордонів, передає росЗМІ "РБК".

У передислокації беруть участь війська Центрального військового округу. До кордону вже їдуть танки, бойові машини піхоти (БМП), а також системи залпового вогню "Ураган".

За даними видання, яке займається аналізом відкритих даних в оборонному секторі, у Воронезьку область, яка межує з Україною, прибуло відразу декілька "Іскандерів". Передбачається, що вони належать 119-й ракетній бригаді, дислокованій у Свердловській області.

Аналітик Janes також повідомляє, що на південь від Воронежу створено полігон, обладнаний комплексами дальнього зв'язку і польовим госпіталем. В анексованому Криму і Краснодарському краї спостерігається аналогічне нарощування військ і техніки, включаючи БМП і самохідні міномети "Тюльпан".

Фото: twitter.com/trbrtc
Фото: twitter.com/trbrtc

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У перекиданні беруть участь військові Південного військового округу РФ, йдеться у звіті.

Нагадаємо, з'явилися знімки табору російських військових біля кордону з Україною: це наступ.

Як повідомляв портал Знай.uа, бойовий флот США мчить в Чорне море на допомогу Україні.

Також портал Знай.uа писав, що американські дипломати побачили Донбас своїми очима: "Переконалися в присутності окупантів".