Карантин і самоізоляція вплинули на збільшення випадків домашнього насильства в Україні.

У пресслужбі Міністерства соціальної політики України заявили, що карантин не привід терпіти домашнє насильство, яке б воно не було – фізичне, сексуальне, психологічне чи економічне.

Будь-який вид насильства несе загрозу особі, яка страждає від насильства, членам сім'ї, які є його свідками, і всьому суспільству в цілому.

домашнє насильство, фото Pxhere
домашнє насильство, фото Pxhere

"Звертаємо увагу! Домашнім насильством вважаються не лише інциденти між подружжям. Мова може йти і про колишнього чоловіка/дружину, людей, які перебували у громадянському шлюбі (спільне проживання без реєстрації) тощо", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У Мінсоцполітики оприлюднили інфографіку про види насильства та зазначили, що до кола осіб, яких визнають кривдниками, можуть відноситися: прийомні батьки, особи, які спільно проживають або проживали в одній родині, рідні брати, сестри, опікуни та інші родичі.

Нагадаємо, Amnesty International повідомили про збільшення випадків домашнього насильства і жорстокості з боку поліції. Згідно з їхніми даними, скарг збільшилася на 61% в порівнянні з 2019 роком.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Курській області (Росія) 44-річна викладачка біології "спокусила" 12-річного школяра. Тепер її звинувачують у зґвалтуванні.

Також портал Знай.uа писав, що у Мінцифри пояснили, наскільки безпечні електронні паспорти: "Світовий феномен".