Для всіх громадян, які мають відношення до виплат або отримання аліментів на утримання неповнолітніх дітей, з'явилися важливі новини. Міністерство юстиції України відзвітувало про виконання тривалої справи, в результаті якої громадянин виплатив заборгованість майже за 13 років.

Також у Мін'юсті розповіли, скільки вже встигли стягнути грошей з платників аліментів починаючи з січня 2021 року. Величезні суми змушують задуматися.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

"Виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання дитини, починаючи з січня 2008 року, перебувало на виконанні у Ківерцівському районному відділі державної виконавчої служби Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції - м. Львів з червня 2012 року.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Державний виконавець своєю постановою наклав арешт на кошти і все майно боржника, вніс відомості до державних реєстрів прав рухомого і нерухомого майна. Крім того, для забезпечення вимог щодо сплати аліментів, державним виконавцем до боржника застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України "Про виконавче провадження".

Після застосування встановлених законом обмежень, боржник сплатив у повному обсязі борг 118 395 грн, штраф у сумі 26203 грн та виконавчий збір у сумі 11 839 грн.

Всього за 5-11 квітня органи ДВС стягнули 107, 1 млн грн аліментів. З них 22,6 млн грн проблемної заборгованості. В цілому ж з початку 2021 року стягнуто 1,6 млрд грн аліментних платежів, з яких 310, 3 млн грн - завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень.", - повідомляють представники Мін'юсту.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, як і де в Україні можна змінити по батькові: інструкція від Мін'юсту.

Як повідомляв Знай.uа, українцям розповіли, як отримати паспорт в умовах карантину: важливі нюанси.

Знай.uа писав, кінець паперовим мукам? У Мін'юсті показали українцям, як швидко виправити помилку в документі.