Українці можуть розраховувати на великі знижки на поїздки до Туреччини через те, що Росія відмовилася випускати своїх громадян в цю країну.

Детальніше про це розповів керівник мережі агентств "Поїхали з нами" Олег Кулик.

Відомо, що Російська Федерація оголосила про закриття авіасполучення з Туреччиною в період з 15 квітня по 1 червня включно у зв'язку з різким зростанням захворюваності на COVID-19 на курорті. Російські туроператори відмовилися повертати клієнтам гроші за" Гарячі " тури, запропонувавши їм перенести поїздку на іншу дату або вибрати інший напрямок.

Туреччина / фото: Pixabay
Туреччина / фото: Pixabay

Дана заборона також сильно вдарила по турецьким бізнесменам, які розраховували на росіян в цьому сезоні. За словами Олега Кулика, в сезоні "без росіян" є як плюси, так і мінуси. З негативних сторін він зазначив, що турецькі готелі можуть включити режим економії, що позначиться на якості харчування і обслуговуванні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Однак, є і хороша сторона-туристична пропозиція для українців зросте приблизно в 2 рази, а це означає, що також істотно потрапляють ціни на відпочинок.

“По кожному готелю ситуація різна, дивлячись у кого яка була квота відведена під росіян, і в який мінус вони зараз влітають. Зрозуміло, що будуть намагатися не йти нижче собівартості. За рахунок зниження ліри у них з'явилася можливість для невеликого маневру за рахунок скорочення частки зарплат і місцевих продуктів харчування в собівартості. Але там зазор не більше 10-20%", - зазначив Кулик.

Туреччина / фото: Pixabay
Туреччина / фото: Pixabay

За прикидками турфірм, цінники на відпочинок в Туреччині на травень для українців можуть знизитися від 10% до 50% в залежності від готелю. Тобто, цілком можуть з'явитися кидові пропозицію "по 300 доларів на тиждень на двох", хоча їх навряд чи буде багато.

Нагадаємо, що Мальта почне платити туристам, які приїдуть більш, ніж на 3 дні, від 100 до 200 євро.

Як повідомляв портал Знай.uа, Надя Дорофєєва познайомилася з кочівниками в пустелі Йорданії.

Також Знай.uа писав, що зірка "Орла і Решки" скупалася в кратері вулкана.