У Великобританії пройшла церемонія прощання з чоловіком королеви Єлизавети II принцом Філіпом.

Детальніше про це пише видання Reuters.

Повідомляється, що в суботу, 17 квітня, у Віндзорському палаці пройшла церемонія прощання з принцом Філіпом, який помер 9 квітня у віці 99 років. Труну з тілом принца Единбурзького винесли з каплиці замку під оркестр Гвардійського гренадерського полку і завантажили на джип Land Rover у військовій розфарбуванні.

На похоронній процесії була присутня королева Єлизавета II, її син принц Чарльз і його сини принци Вільям і Гаррі. Відомо, що дружина останнього Меган Маркл залишилася в Каліфорнії через за рекомендацією лікаря через вагітність.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб
Показати ще

На похоронах було прийнято рішення відмовитися від військової форми членам королівської сім'ї з поваги до принца Гаррі. Після того, як той зрікся королівського титулу він також був позбавлений всіх своїх військових нагород, тому не має права носити форму на рівні зі своїми родичами.

"Ми не збираємося втягуватися в це сприйняття драми або чогось подібного", - сказав представник Букінгемського палацу. "Це похорон. Всі домовленості узгоджені, і вони відображають побажання Її Величності".

Також ходу супроводжують військові з Королівського флоту, Королівської морської піхоти, горян, Королівського полку Шотландії і Королівських військово-повітряних сил. Замикає процесію "Бентлі", в якому їде Єлизавета II.

Нагадаємо, що принц Чарльз з дружиною вшанували пам'ять герцога Единбурзького.

Як повідомляв портал Знай.uа, королева Єлизавета II, перед похоронами, подарувала принцу Гаррі шматочок дерева.

Також Знай.uа писав, що королева Єлизавета II вперше з'явилася на Заході після смерті чоловіка.