У російському місті Челябінськ волонтери врятували пса, якого господарі відгодували до 88 кілограмів і фактично зробили інвалідом.

Детальніше про це пише Hornews.

Повідомляється, що в лютому поточного року стало відомо про сумну історію пса Хаммера, якого колишні господарі відгодували до 88 кілограм. Для лабрадорів нормальна вага становить 40 кілограм, тому Хаммера визнали інвалідом і хотіли приспати.

На щастя, у справу вчасно втрутилися волонтери, які забрали пса на перетримку і зайнялися його схудненням. За кілька місяців годування кормом зі зниженим вмістом жирів і активних прогулянок Хаммеру вдалося скинути цілих 15 кілограм!

Хаммер до схуднення / фото : Hornews
Хаммер до схуднення / фото : Hornews

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще в лютому 2021 року лабрадор не міг ходити довше 15 хвилин і вів переважно лежачий спосіб життя. Тепер же годинні прогулянки для нього не є проблемою, він став більше бігати і грати з іншими собаками.

Поки Хаммер знаходиться на перетримці в однієї з волонтерок Юлії, він може грати з другою її собакою Форестом. Ретривер підбадьорює свого нового друга до активностей і не дозволяє знову набирати у вазі. Одна з волонтерок Катерина розповіла про його харчування.

Хаммер схуд на 15 кг / фото: Hornews
Хаммер схуд на 15 кг / фото: Hornews

"Хаммер байдужий до їжі. Багато собак їдять все, що попадається їм на шляху, у Хаммера ж такого немає. Він не ненажера, їсть рівно стільки, скільки дають, і навіть менше. Хіба що сніг жувати любить", - пояснила Катерина.

Волонтери впевнені, що в такій компанії Хаммер прийде у форму вже через пару місяців. До цього часу псу сподіваються знайти господарів-за словами Катерини та Юлії, вже є бажаючі забрати собаку в сім'ю.

Нагадаємо, що у Хмельницькому небайдужі школярі допомогли місцевим жителям повернути зниклого собаку.

Як повідомляв портал Знай.uа, сміливі школярі в останню хвилину врятували бездомного собаку-несло на крижині.

Також Знай.uа писав, що рятувальники заради пухнастих носиків залазили на височенні дерева і в глибокі колодязі: куди завело їх цікавість.