В Україні посилили адресність надання житлових субсидій в рамках соціальної підтримки населення.

Детальніше про це пише Міністерство соціальної політики України в Facebook

Повідомляється, що вже з 1 травня 2021 року буде відбуватися перепризначення житлових субсидій на наступний період, однак особи, які зможуть їх отримати, будуть проходити більш жорсткий відбір.

Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко заявив, що в результаті верифікації виплат субсидій з'ясувалося, що не всі, хто отримує допомогу від держави, дійсно її потребують.

Фото: Мінсоцполітики
Фото: Мінсоцполітики

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Для прикладу, маємо ситуацію, коли особа оформила житлову субсидію і буквально через декілька тижнів майже на 1 млн грн купує валюту. Субсидія - це адресна соціальна допомога тим, хто не може, а не тим, хто не хоче сплачувати за комунальні послуги", - заявив чиновник.

Зазначимо, що 14 квітня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, згідно з якою була посилена адресність надання житлових субсидій. Зокрема, Міністерство соціальної політики посилило вимоги для кандидатів на фінансову допомогу від держави щодо здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з придбання валюти, банківських металів, перетину кордону та інше.

Пост Мінсоцполітики в Facebook / скріншот
Пост Мінсоцполітики в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що Віталій Музиченко розповів про пенсії та субсидії. Що зміниться або вже змінилося.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві підприємці вийшли на акцію протесту, вимагаючи дозволити їм працювати в умовах жорсткого локдауну.

Також Знай.uа писав, що у Міністерстві соціальної політики профінансували бюджетні програми на суму 85 мільярдів гривень.