Гарробо-традиційне сальвадорське блюдо, яке готують у свята і в честь особливих випадків. Під час зйомок тревел-шоу " Орел&Решка. Чудеса світу", яке по суботах показує Новий канал, в Сальвадорі його ведуча Василиса Хвостова вирішила спробувати гарробо. Ось тільки до останнього не знала, з чого його готують.

"Мені принесли тарілку з рисом, овочами, яйцями і якимось м'ясом. Воно саме по собі дуже пружне, схоже на курятину. А шкіра на тушці - на мокрі водорості. Виявилося, що гарробо готують з ... ігуани! - розповіла Василиса. - Якщо абстрагуватися від того, що це ящірка, блюдо цілком собі звичайне — рис, кукурудза, морква і м'ясо, дуже схоже на куряче".

Подають гарробо не скрізь, і коштує це задоволення недешево — 260 доларів за тушку. І справа навіть не в м'ясі ігуани — більш цінними вважаються її яйця, які ящірка відкладає всього 5-8 разів в житті.

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

"Спочатку яйця здалися мені дуже дивними - вони взагалі не жувалися! Потім до мене дійшло, що вони нечищені-через шкаралупу я і не могла їх розкусити, — зізналася ведуча «Орла&Решки. Чудеса світу " на Новому каналі. - За смаком яйце ігуани схоже на салат з яйцем і плавленим сирком. Якби я пробувала його з закритими очима, точно сказала б, що їм цей салат!"

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше ми повідомляли, Надя Дорофєєва вирушила до бедуїнів: нафарбували очі золою і пригостили кавою.

Як повідомляв "Знай.uа", Надя Дорофєєва їла руками баранину з рисом: рецепт традиційного ніжного страви.

Також "Знай.uа" писав, що зірка "Орла і Решки" скупалася в кратері вулкана.