На сторінці Міністерства соціальної політики України в соціальній мережі Facebook провели онлайн-брифінг. Там поговорили про початок виплат ФОПам, або ж найманим співробітникам через портал або додаток «Дія».

Йдеться про ті підприємства, робота яких була припинена через карантинні обмеження. Починаючи з 19 квітня вони зможуть отримати виплати від держави в розмірі 8 тисяч гривень.

На підтримку підприємців буде виділено 3 мільярди гривень.

Станом на сьогоднішній день на держдопомогу можуть податися ФОПи, а також їх наймані співробітники, якщо КВЕД, станом на останній день місяця, що передує місяцю подачі заяви на допомогу, входить в оприлюднений Кабміном перелік.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Не зможуть отримати допомогу ті ФОПи, які працюють менше трьох місяців, і якщо їх КВЕД не потрапляє під визначений урядом перелік.

Подати заявку можна в тому випадку, якщо ФОП працює в регіоні, де діє червоний рівень карантинних обмежень з лютого-березня. Залишити заявку можна до 18 травня.

Які КВЕДи мають на це право на отримання виплат можна подивитися за посилання.

Для того, щоб оформити допомогу потрібно подати заявку через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Дія». У додатку, на жаль, ця функція все ще недоступна.

Щоб претендувати на виплати, потрібно вказати наступні дані:

  • ПІБ;
  • дата народження;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта;
  • адреса реєстрації місця проживання;
  • номер банківського рахунку у форматі IBAN (але отримати кошти, на відміну від минулого разу, можна тільки на особистий рахунок, не на рахунок ФОП);
  • підтвердження відповідності застрахованої особи;
  • згода на обробку персональних даних.

Якщо всі дані були заповнені вірно, тоді гроші обіцяють перевести на рахунок протягом 10 днів після заявки.

Раніше повідомляли, у ПФУ розповіли, що відбувається з пенсією людини після смерті: хто може розраховувати на виплати.

Як повідомляв Знай.ua, українським пенсіонерам підвищать виплати на 1650 грн: кому розраховувати на надбавки.

Знай.ua писав, які виплати можна отримати у разі смерті пенсіонера: у ПФУ чесно розповіли.